1068 Budapest, Dózsa György út 86/b. +36 13519483 +36 13519485 korhazi@mgyk.hu oktatás

Március 27., az Európai Kórházi Gyógyszerészet Napja


Az EAHP 34 tagországának kórházi gyógyszerészei az idén először rendezik meg a hivatás európai ünnepét, emlékezve arra, hogy tíz éve fogadták el az Állásfoglalás c. alapdokumentumot, amelyben megfogalmazták közös célkitűzéseiket. Ezen céloknak kell vezérelniük valamennyi modern, európai egészségügyi rendszert a kórházi klinikai gyógyszerészeti szolgáltatások nyújtása és fejlesztése során.

Ez a nap a kórházi gyógyszerészi munka fontosságának megmutatását és megünneplését szolgálja. Ezen a napon a kórházi gyógyszerészek felhívják a figyelmet arra, hogy világszerte eredményesen és hatékonyan közreműködnek a betegek gyógyításában. 

Honlapunkon március 18-ától kezdve minden nap egy rövid videóüzenettel köszöntjük a kollégákat. Az üzenetekben a kórházi gyógyszerészek arról vallanak, miért választották és miért szeretik hivatásukat.


"A feladatkereső és az újdonságoktól vissza nem riadó lelkület jellemzője a kórházi gyógyszerészetnek. Őrizzétek meg ezt a tüzet, és maradjatok mindig kíváncsiak!"   - emeli ki Dr. Süle András EAHP elnök, az MGYK KKTSZ elnöke, a Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház főgyógyszerésze az Európai Kórházi Gyógyszerészet Napja alkalmából felvett köszöntőjében.
 


"A kórházi gyógyszerészet a gyógyszerellátás speciális területe, rendkívül szerteágazó tevékenység, mely szinte naponta állít új kihívása elé. De éppen ezért szeretem!" - Ezekkel a mondatokkal vezette fel kórházi gyógyszerészi hivatásról szóló kisfilmet Hutyánné Dr. Somogyi Aranka a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház főgyógyszerésze, sorozatban hetedik videónk szereplője.
 


"Ez a közösség a betegellátásért és a betegekért dolgozik. Jó ennek a csapatnak a tagja lenni! " - Ezt az üzenetet fogalmazta meg dr. Tátrai Tibor a Magyar Gyógyszerészi Kamara Kórházi-Klinikai Területi Szervezetének alelnöke, hatodik videónkban.
 


"Együttműködés, biztonság, minőség, hatékonyság, gondoskodás." - Ezekkel a szavakkal foglalta össze a kórházi gyógyszerészi hivatás lényegét dr. Gyimesi Nóra a Budapesti Dr. Manninger Jenő Baleseti Központ főgyógyszerésze, sorozatban ötödik videónk szereplője.


 "Az Ön gyermekének gyógyszerelése, a mi szakértelmünk!" - Ezt a mottót fogalmazták meg a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának gyógyszerészei, melyről Dr. Hantos Mónika főgyógyszerész beszél részletesebben negyedik videónkban.


Harmadik videónkban Dr. Szabó Alexandra szakgyógyszerész, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Kórházi-Klinikai Területi Szervezetének elnökségi tagja fogalmazza meg, hogy mit jelent számára a kórházi gyógyszerészi hivatás a mindennapokban.


Második videónkban Dr. Zimmerman Katalin a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főgyógyszerésze beszél arról, hogy számára mit jelent a kórházi gyógyszerészi hivatás.


"Minden nap új kihívásokkal nézhetek szembe, ami arra motivál, hogy tanuljak és fejlődjek." - első videónkban Dr. Szilvay András a Budapesti Dr. Manninger Jenő Baleseti Központ szakgyógyszerészét láthatják. 
 

Az esemény letölthető szórólapja.
Az esemény megjelenítéséhez szükséges segédlet.
Felhasználható logók: 1; 2; 3

 - Frissítve: 2024.03.27. -