1068 Budapest, Dózsa György út 86/b. +36 13519483 +36 13519485 korhazi@mgyk.hu oktatás

2022. évi médiaszereplés

Gyógyszerész a tára mögött (portréfilm)
Dr. Süle András: „A klinikai gyógyszerészet nekem abszolút szívügyem. Nagyon határozottan meg vagyok arról győződve, hogy a gyógyszerészet, mint hivatás valódi jövőképe a betegekre összpontosító, abszolút humánus megközelítésben működő hivatásként képzelhető el, és egyértelműen hiszek abban, hogy a mi helyünk a gyógyító team első vonalában van.” (portréfilm, Hungaropharma)
https://www.youtube.com/watch?v=7w3KPr_u7G0

- 2022.10.13. -
 
Interjú dr. Süle Andrással Betegbiztonsági Világnap alkalmából
Szeptember 17-én volt a Betegbiztonsági Világnap, amelyre itthon is konferenciákkal hívják fel a figyelmet az egészségügyi hivatás képviselői. A téma jelentős része a gyógyszerbiztonság volt. Erről beszélgettünk Süle Andrással, az Európai Kórházi Gyógyszerészek Szövetségének elnökével, a Péterfy kórház főgyógyszerészével.
KarcFM: https://www.youtube.com/watch?v=8iRwyZ7V1MU 

- 2022.09.21. -
 
A Betegbiztonsági Világnap alkalmából dr. Süle András InfoRádiónak adott interjúja

"A világnap egy olyan megközelítést jelenít meg az egészségügyben, amely 'mindenek fölött a beteget helyezi a segítő foglalkozások középpontjába'. A cél az, hogy a betegek a terápia által  a legnagyobb egészségnyereséghez jussanak, a legkisebb rizikó mellett."- mondta Süle András az interjúban.
InfoRádió: Betegbiztonsag_Sule_Andras_20220921.mp3

- 2022.09.21. -
 
Az MGYK-KKTSZ közleménye a Betegbiztonsági Világnap alkalmából MTI OS: http://os.mti.hu/hirek/171481/a_magyar_gyogyszereszi_kamara_korhaziklinikai_teruleti_szervezetenek_kozlemenye

- 2022.09.13. -
 
Kórházi gyógyszerészek
Augusztusra elkészült a kórházi gyógyszerészetetet bemutató és népszerűsítő videónk:
https://korhazigyogyszereszek.hu/Korhazi_gyogyszereszek_01.html

- 2022.09.05. -
 
Interjúk Süle Andrással az EAHP 50. kongresszusa alkalmából
Az EAHP 50. kongresszusát "A betegellátás frontvonalában" témájában tartották meg.

"Amikor a gyógyszerészetről, gyógyszerészekről van szó, akkor a kórházi gyógyszerészek kevésbé láthatóak, mint a közforgalmú patikákban dolgozók. A hivatás művelői között egy történeti munkamegosztás alakult ki, amelyben a kórházi gyógyszerészek az intézmények gyógyszerellátását szervezték meg. Ez magában foglalja a beszerzést, az alkalmazott gyógyszerek ellátásba való befogadásának eljárását és a bizonyítékokon alapuló orvosláshoz tartozó feladatokat. A historikus feladatok mellé újak is felsorakoznak, így például a steril készítmények - infúziók, injekciók – előállítása, különös tekintettel a daganatos betegségekre. A klinikai gyógyszerészi feladatok bővültek, amikor az orvosok és az ápolók mellé a gyógyszerészek is a közvetlen betegellátás frontvonalába léptek." - emelte ki dr. Süle András a Karc Fm-nek adott interjújában.
Karc FM: https://www.youtube.com/watch?v=UW8pATwlK2w

- 2022.03.30. - 
 
MTI OS: Az MGYK KKTSZ közleménye az EAHP 50. kongresszusáról
http://os.mti.hu/hirek/169035/a_magyar_gyogyszereszi_kamara_korhazi-klinikai_teruleti_szervezetenek_kozlemenye

- 2022.03.23. -
Interjú dr. Szilvay Andrással, a Szent Borbála Kórház gyógyszerészével, az MGYK Ifjúsági Állandó Bizottságának elnökéve

Szilvay András ebben elmondja, hogy – miközben a kutatási munka is vonzza és PhD-képzésben vesz részt – a betegek mellett érzi igazán elemében magát. A kórházi gyógyszerészetet azért választotta, mert a terület gyorsan fejlődik, új gyógyszerészi szolgáltatások jelennek meg, ráadásul sok itt a fiatal, családias a közeg.
Gyógyszerészi Hírlap: https://www.mgyk.hu/admin/data/file/20220202/szilvay.pdf

- 2022.02.02. -